Καλησπέρα σε όλους! Το Κατάρ εκμεταλλεύτηκε πλήρως τις αδυναμίες της Βόρειας Κορέας και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον ηγέτη Αφίφ πήρε τη νίκη 5-1. Θα αφήσω την Ασία για την ώρα και θα πάω στον αγώνα Ρουάντα – Νιγηρία.
Η Ρουάντα έκανε την έκπληξη πριν από τέσσερις μήνες φεύγοντας με τη νίκη 2-1 από το Λάγος με ανατροπή στα τελευταία λεπτά για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Κόπα Άφρικα, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Στον πάγκο θα είναι με νέο τεχνικό τον Αμουτσέ και για την ώρα στη διοργάνωση πραγματοποιεί «ονειρική» πορεία. Η ποιότητα του ρόστερ είναι χαμηλή και θα βασιστεί στην έδρα για να κυνηγήσει τις πιθανότητες της.
Αντιθέτως, για τη Νιγηρία δεν θα μπορούσαν να είχαν πάει χειρότερα τα πράγματα. Μετά από τέσσερα παιχνίδια παραμένει χωρίς νίκη έχοντας μαζέψει τρεις βαθμούς. Ευτυχώς για την ίδια το Μπενίν χθες απώλεσε διαφορά δύο τερμάτων μένοντας στο 2-2 με τη Ζιμπάμπουε και έχει την ευκαιρία να πλησιάσει την πρώτη δυάδα. Είναι δεδομένο ότι σε περίπτωση ήττας, μάλλον δεν ανατρέπεται η διαφορά στον β’ γύρο.
Η Ρουάντα παραδόξως δεν έχει χάσει στα τρία τελευταία παιχνίδια, κόντρα στους «σούπερ αετούς». Αναμένω όμως από την παρέα του Όσιμεν να δείξει χαρακτήρα και να πάρει έστω και δύσκολα τους τρεις βαθμούς. Περιμένω και από τoν επιθετικό της Γαλατάσαραϊ να βγει μπροστά στα δύσκολα και θα ποντάρω στο ενδεχόμενο να βρει δίχτυα.
Καλή τύχη στις επιλογές σας.